Contact

De eerste kennismaking met uw organisatie of product vindt steeds vaker online plaats. De eerste indruk is alles. Freshbits bouwt voor goed vindbare websites met een heldere interface. 

Sinds 2007 maken we bij Freshbits online oplossingen voor bedrijven, onderwijsinstellingen en uitgeverijen. We zijn trots op de websites, webshops, e-learning-omgevingen en e-readers die onze klanten gebruiken om hun klanten te bereiken. Freshbits verzorgt voor u het hele traject: van conceptontwikkeling, vormgeving, technische realisatie en onderhoud tot eigen hosting.

Naar een nieuwe website in 5 stappen

"Hoe gaan jullie te werk?" is een veel gehoorde vraag. Het antwoord is eigenlijk heel simpel in 5 stappen te verdelen.

STAP 1 - Inventarisatie en projectplan

Bij de start van een project bespreken we met u de wensen voor de nieuwe website. Welke resultaten wilt u behalen en welke doelgroep(en) bereiken? We samen met u een design briefing op voor de nieuwe website. We doen een verkenning naar best practices in uw branche en zoeken naar verbeterpunten. We vatten dit samen in een projectplan.

STAP 2 - Design

Op basis van de design briefing maakt Freshbits ontwerpvoorstellen voor uw nieuwe websites. In de eerste ronde starten we met een aantal ontwerp richtingen. In de daarop volgende fases werken we toe naar een uitgewerkte set ontwerpen voor alle pagina's in de website. Vanaf de eerste ontwerpen is het mobiele gebruik een focus. Met deze 'mobile first' werkwijze zorgen we voor een volledige integratie van mobile devices in het ontwerp, bouwproces en CMS implementatie.

STAP 3 - Bouwen in sprints met SCRUM

De afgelopen jaren hebben we bij Freshbits goede ervaring opgedaan met het inzetten van Scrum. Scrum is een flexibele manier om softwareproducten te ontwikkelen. In de volgende fase splitsen we het project in kleine duidelijk afgebakende subprojecten. Met een multidisciplinair team werken we met korte iteraties van één week, die ook wel sprints worden genoemd. In iedere sprint wordt een werkend projectonderdeel of product opgeleverd. In wekelijkse sessies bespreken we de onderdelen die Freshbits die week zal ontwikkelen. In een dagelijks conference call (stand up meeting) worden de vordering per dag besproken. Obstakels voor het project of vragen kunnen direct worden verwerkt door de Product owner en Scrum master. Door de korte iteraties heeft u als klant veel eerder inzicht in de voortgang van het project en meer controle over het proces en het eindresultaat. De afspraken over het aantal uren/medewerkers per sprint, de plannning, samenstelling team en de verantwoordelijkheden worden bij aanvang van het project met u vastgelegd in een projectovereenkomst.

STAP 4 - Websites inrichten met content en migratie

Na het bouwen wordt uw nieuwe website op een afgesloten online omgeving gezet. De website bevat nu alleen nog test content. Op basis van het migratieplan zorgt Freshbits voor de verhuizing van de content van uw oude- naar de nieuwe websites. U kunt hierbij denken aan nieuwsberichten, blog, artikelen etc. Het streven is om u zoveel mogelijk te ontlasten. Voor alle verhuisde content maken we redirects aan, zodat Google haar zoekresultaten kan aanpassen naar de nieuwe locaties.

STAP 5 - Content invoer, test en livegang

Bij oplevering geeft Freshbits een training waarin alle basis functies van het CMS aan bod komen en alle nieuwe features worden belicht. In de aanloop naar livegang ondersteunen we u bij de contentinvoer en waar mogelijk automatiseren we dit proces.
Voor livegang doorlopen de websites een test traject. De websites worden nogmaals getest in alle gangbare devices en nagelopen op SEO richtlijnen.
Bij livegang van de websites zijn er medewerkers van Freshbits standby om feedback vanuit de organisatie direct te verwerken.

Design

Freshbits geeft al ruim 15 jaar vorm aan websites, animaties, mailings, nieuwsbrieven, banners en interfaces van internettoepassingen. Stuk voor stuk ontwerpen op maat die feilloos aansluiten bij uw de doelstellingen voor uw website. Vakmanschap, creativiteit en effectiviteit. Dat is waar Freshbits voor staat. Maar ook als u uw huidige ontwerp wilt behouden of werkt met uw vaste reclame- of ontwerpbureau, helpen wij u graag verder bij de conversie naar een geoptimaliseerde website. 

Uw website vindbaar 

Het overgrote deel van uw bezoekers start zijn zoektocht naar een bedrijf of product via internet. Het is dan ook cruciaal dat uw website optimaal vindbaar en indexeerbaar is voor zoekmachines als Google. Actuele content, de juiste trefwoorden en een correct semantische opbouw van de pagina zijn hiervoor de belangrijkste voorwaarden. De websites van Freshbits voldoen in alle opzichten aan de geldende webstandaarden voor optimalisatie en verschijnen dan ook hoog in de ranglijst van zoekresultaten.

Xsite3 - Content Management Systeem

Een CMS geeft u de mogelijkheid uw website geheel zelfstandig te onderhouden en verder uit te breiden. Het gebruik van Xsite3 is gratis. Het CMS geeft u o.a. volgende mogelijkheden: pagina's aanmaken; navigatie aanpassen; afbeeldingen toevoegen en bijknippen; . 

Maatwerk toepassingen

Freshbits is gespecialiseerd in het oplossen van complexe vraagstukken. Veelal door de combinatie van techniek met maatwerk ontstaan internet toepassingen die zijn toegesneden op de wensen van onze relaties. Wilt u weten wat Freshbits voor u kan betekenen, bezoek gerust. 

Hosting

U wilt garanties voor een hoge uptime en bovendien profiteren van ongelimiteerde schaalbaarheid en flexibiliteit? Freshbits heeft eigen virtual webservers. Met deze zgn. ‘cloud hosting’-oplossing bent u niet alleen gegarandeerd van een hoge uptime. U profiteert daarnaast ook van ongekende schaalbaarheid en flexibiliteit.

Service & support

U wilt verzekerd zijn van snelle reactietijden en van het behoud van uw webcontent? 
Freshbits levert als standaarddienst 24x7 support en een dagelijkse backup.

Meer weten?

Wilt u weten wat Freshbits voor u kan betekenen? Bel  gerust met  020- 6262540 of stuur een e-mail naar info@freshbits.nl.